REKOR İÇİN GÜNDE 16 SAAT ÇALIŞIYOR

Hataylı kilim ustası Abdullah Akar, dünyanın en ince ve uzun kilimini dokumak için günde 16 saat çalışıyor.

 

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmak amacıyla baba mesleği kilim dokumacılığını uzun yılardır devam ettiren Akar’ın, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için 45 günde dokumayı planladığı kilim; 35 metre boyunda, 80 santimetre eninde ve 1 milimetre kalınlığında olacak.

Kilim ve el sanatlarının bitme noktasına geldiğini fakat kendisinin bu mesleği sonuna kadar sürdüreceğini söyleyen Akar "Kilimin motifleri tamamıyla kendime özgü olacak. Kilim ne kadar ince olursa kalitesi de o kadar yüksek olur. Kilimi dokuyarak bu sanatın kıymetini anlaşılır hale getireceğim. Çünkü sanatımız ölmek üzere." ifadelerini kullandı.

Kilim dokumanın sabır gerektirdiğini söyleyen Akar, buna karşın mesleğinin maddi yönden bir getirisi olmadığını aktardı. Baba mesleğini sürdürerek bir taraftan da evini geçindirdiğini dile getiren Akar, en uzun kilim rekoru denemesinde sponsor bulamamaktan yakındı.

Günde 16 saat çalışarak rekoru bu kez elde edeceğini söyleyen Akar, “Her zamankinden daha çok çalışıyorum. Özellikle geceleri çalışıyorum. Elimdeki kilim 5 metreyi geçti. İnşallah son bir ayda bu kilimi çok ince ve en güzel bir şekilde bitireceğim.” dedi.

Ekonomik şartların her geçen gün kötüye gittiğini söyleyen Akar, tüm olumsuzluklara rağmen yine de kilim dokumaya devam edeceğini, çünkü tezgahın başına geçtiği zaman bütün sıkıntılarını unuttuğunu vurguladı.


Servet : Rekor kırar kesinlikle !! 16 Saat çalışmak..

Yorumlar