Bir Ağaçta 5 Farklı Meyve !

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi’nin avlusunda bulunan ve aşılama sonrası 5 meyvenin tek kökte yetiştiği aslı turunç olan ağacı, dernek üyeleri tarafından ‘Milli Ağaç’ olarak adlandırıldı.

Dernek Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, 4 yıl önce derneğin avlusunda bulunan ağaca aşılama yaptıklarını söyledi. Hatay’ın hoşgörüsünü bir ağaçta göstermek istediklerini ve bu kapsamda özel bir aşılama yaptıklarını belirten Bakır, “Hatay, medeniyetlerin ve kültürlerin buluştuğu bir kent. Her konuda hoşgörünün simgesi olan kentimizde var olan kardeşlik dostluk ve farklılıkların zenginliğini bir ağaçta göstermek istedik. Bu kapsamda yaptığımız özel aşılamayla aynı kökte 5 meyvenin yetiştirilebileceğini göstermiş olduk. Milli Ağacı ismini verdiğimiz bu turunç ağacını, kültürlerin buluştuğu ağaç olarak nitelendirdik. 4 yıl önce aşıladığımız ağacımızda şu anda limon, portakal, greyfurt ve ağaç kavunu meyve verdi” dedi.

Bakır, 6′ıncı meyve için mandalina aşıladıklarını ancak onun henüz meyve vermediğini kaydetti. Milli Ağaç ile gelecek nesillere de bir mesaj vermek istediklerini anlatan Bakır, “Bir ağaçta 5 meyve birlikte olgunlaşabiliyor. Farklı dinlerden, dillerden, kültürlerden birçok insanımız Hatay topraklarında kardeşçe yaşayabiliyorsa, milli sınırlarımız içerisinde bulunan insanlar da sevgi, saygı içerisinde huzurla yaşayabilir. Bu ağaçtaki meyveler birbirine ihanet ederse yavaş yavaş birbirini kurutmaya başlar ve olan meyve ağacının köküne olur, kurur gider. Toplumlar da böyle” diye konuştu

Yorumlar