Güneş sisteminin sırrı bu taşta!

Antarktika kıtasının doğusuna son 25 yıl içinde düşen en büyük gök taşı bulundu.


Merkezi Brüksel'de bulunan Uluslararası Kutup Kurumu, 18 kilogram ağırlığındaki gök taşının Dünya'ya en çok düşen “çakıllı gök taşı” türünde olduğunu ve üzerinde çalışılması için Japonya'da özel bir çözünme sürecine tabi tutulduğunu bildirdi.
Bilim adamları, Belçika Prenses Elisabeth Antarktika Araştırma Merkezi'nin 140 kilometre güneyinde 2 bin 900 metre yükseklikte 40 gün boyunca keşif gezisi düzenlediklerini ve bu sürede 425 gök taşı bulduklarını söyledi.
18 kilogramlık gök taşının, kıtanın doğusunda 1988'den bu yana bulunanların en büyüğü olduğu, bunun dışında kıta genelinde 2005 yılında 21,5 kiloluk

Belçika’daki Prenses Elizabeth Antarktika Araştırma Üssü’nde çalışan  Vinciane Debaille, “Antarktika’da böyle büyük meteorlar normalde bulamıyoruz. Doğu Antarktika’da son 25 yıldır bulduğumuz en büyük göktaşı, bizim için önemli bir keşif” dedi. Japonya’ya götürülecek göktaşı, Güneş sisteminin sırlarını çözmede yardımcı olacak başka bir gök taşının daha bulunduğu kaydedildi.
Antarktika'da 1976 veya 1977'de keşfedilen ve ağırlığı 407 kilogram olan gök taşı, bugüne kadar kıtada bulunanların en büyüğü olma özelliğini taşıyor.

Servet : Bakalım daha neler olacak..

Yorumlar