Fark Et Uygula Değiş Kitabı Nasıl Bir Kitap - Arzu Bıyıklıoğlu (Kişisel Gelişim Kitap Önerileri ve Yorumları)

fark et
Kitabın Adı: Fark E Uygula Değiş
Kitabın Yazarı: Arzu Bıyıklıoğlu
Yayın evi: esen kitap
Kitabın Sayfa Sayısı: hem 129 hem de 208 sayfa sayılır.

Türü: Kişisel Gelişim


Şimdiye kadar okuduğum kişisel gelişim kitapları arasında en farklı olanlarından diyebilirim. Çünkü bu kitabın farklı bir yanı var. Bu kitabın farkı "hem kitap hem de defter" olmasıdır. Bu yüzden de yukarıdaki kitabın sayfa sayısına "hem 129 hem de 208 sayfa sayılır" yazdım.

Bu kitabı okurken içerisindeki bazı hikayeler (benim önceden de duymuş olduğum, hatta belki sizlerinde duyduğu hikayeler) çok dikkat çekiyor. Aslında bu kitabı okuduktan sonra kişisel gelişimden çok bu hikayeler aklımda kalmaya devam etti.

Ben sizlerle sadece o hikayelerden birini paylaşmak istiyorum ve daha sonra biraz kitaptan bahsetmek istiyorum;

Moso ağacı
Uzakdoğu'da yetişen, "moso" adında, bir çeşit bambu ağacı vardır. Moso ağacı dikildikten sonra en ideal şartlar sağlansa bile hiçbir gelişim göstermez. Bunu bilmeyenler, ağacın tutmadığını, yerini sevmediğini düşünebilir. Bu yerinde sayma süreci yaklaşık beş yıl sürer. Moso ağacı birden bire günde 40-45 santim civarında büyümeye başlar. İki ay içinde yaklaşık otuz metre boyuna yetişir.

Bir gün moso ağacı ekerseniz, unutmayın "beş yıl sonra" büyüyecektir. Bu beş yıl içerisinde o öncelikle içinden kök salmakla uğraşıyor olacaktır.

Kitaptan da şu şekilde bahsedebilirim; Yukarıda da dediğim gibi biraz farklı bir kitap, size tüm okuduklarınızı uygulamanıza yardımcı oluyor. Neredeyse tüm kişisel gelişim kitaplarında şunu okuruz "...yazmamız gerektiği." İşte bu kitap size bir defter aldırmaktan sa defterinizi kitabınızın arkasına koyuyor.

Uygulama yönünden sizlere yardımcı olacak bir kitaptır.

Yorumlar

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.