Merak Ettikleriniz Kitabı Nasıl Bir Kitap? (Yerli Kitap Önerileri Ve Analizi)

kitap
Kitabın Yazarı: Kolektif olarak geçiyor.
Kitabın Yayınevi: Tutku Yayınevi
Kitabın Sayfa Sayısı: 337
Kitabın seri sayısı: 1
İçeriği: Merak ettiğiniz tüm soruların cevabını veren, küçük-büyük herkesin ilgisini çeken bilgi verici ve bilmediğimiz bir çok şeyi açıklayan bence çok güzel bir kitaptır.

Kitabın ilk serisini okudum ve gerçekten bilmediğim bir çok şeyi öğrendim diyebilirim.

Kitap aslında üç bölümden oluşuyor. Kitabın ilk bölümünde Acaba... ile soru soruyor ve cevaplıyor, ikinci bölümünde Neden?... sorusu ile soruyor ve cevaplıyor, üçüncü bölümünde ise Nasıl?... sorusunun cevaplarını bulabiliyoruz.

Ben bu kitabı okurken, gerçekten merak ettiğim ama hiç araştırmadığım bir sürü soru buldum.

Örnek olarak sizlere şöyle bir soru sormak istiyorum. Herkes 13 sayısının uğursuzluğunu bilir öğle değil mi? Peki bunu araştıranlar oldu mu? 13 sayısı Neden Uğursuz?

Veya sizlere şöyle bir şey söylüyüm. Kibriti herkes bilir, bazen o kibrit ile soba yakarız bazen ocağın altını vs. Peki bu kibriti kim buldu? Belkide kendinize bu soruyu hiç sormadınız, belkide bir ara benim gibi merak ettiniz ama sonradan geçti gitti.

İşte bu kitapta bu tür soruların hepsinin cevabını bulabilme şansınız olacak.

Son olarak, bu kitaptan sonra hayatımda nelerin değiştiğini de söylemek istiyorum.

  • Araştırma isteğim arttı.
    Çünkü, dünyada sorulacak o kadar çok soru var ki, bizim tüm bu soruları sadece bu kitaptan öğrenemeyiz. Bu yüzden artık aklıma bir soru takıldığı anda araştırmaya başlıyorum. sonuçta bana zararı değil yararı olur. Ayrıca bunu herkese öneririm. Araştırmaktan korkmayın.
  • Farklı bir bakış açım oldu.
    Yani, eskiden bu ne işime yarayacak ki dediğim şeye, şu anda bu benim ileride işime yarayabilir diye bakıyorum.
Bu kitabı en çok önermek istediğim kişiler, bir yandan çocuklar, bir yandan da büyükler. Çünkü bu kitabı bir çocuk okuduğu zaman büyüklerine çok iş düşüyor, kitaptaki soruların aynısını büyüklere sorma durumu oluyor. :) 

Yorumlar

  1. merak ettiğim çoğu şeyi bu kitapta buldum sanırım :) öneriniz ve analiziniz çok iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, merak ettiğimiz ama araştırmadığımız bir çok şeyi bu kitapta bulabiliyoruz.

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.