Kitaplar Artık Kısa Filmler İle Tanıtılıyor

kitap
Evet, artık kitaplar kısa filmler ile tanıtılıyor. Bu sayede kitapların dikkat çekmesi ve okurların artması da sağlanıyor.

Örnek olarak yazar Ahmet Yıldız'ın - Güçlü Beyin kitabının tanıtım videosu, yani kitap fragmanı şu şekilde;


Sanırım artık sadece film yapmak için kitaba değil, kitaplar için de kısa filmlere ihtiyaç olacak.

Bu konu ile ilgili benim görüşlerim;
Bence bu şekilde hem kitap okurları artacaktır hem de kitaplara farklı bir bakış açısı gelecektir. Nasıl bir filmi beğendiysek devamı için hep fragmanını merakla bekliyorsak, kitaplar için de aynı şeyleri yapacağız gibi görünüyor.

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum; kitap okumayan kitleye dikkat edersek, kitapların sıkıcı olduklarını söylüyorlar. Ama bu fragmanlar sayesinde biraz da olsa kitapların o sıkıcılığı değil de dikkat çekici yönlerini görünce belkide kitap okuma istekleri bir nebze de olsa artacaktır diye düşünüyorum.

Diğer Örnek Fragmanlar;

1- Düşüş Serisi Kitap Fragmanı


2- Koruyucu Kitap Fragmanı



Kitap Fragmanları Yapılırken;
Dikkat ederseniz fragmanları yaparken ya içerisinde kitaptan bazı şeyler anlatılıyor ya da kitabı okuyunca kazanacaklarımız. Ama bence kitap içerisinden çarpıcı cümleler seçilerek yapılan fragmanlar daha dikkat çekiyor ve insanın o kitabı okuma isteği oluyor.

Son olarak; bu konu hakkında diğer kitap okurlarından da yorumlarını bekliyorum, bakalım bu konu hakkında ne gibi fikirler, öneriler ve eleştiriler göreceğiz.

Yorumlar