Sözlü Dövüş Sanatı Nasıl Bir Kitap? (Yerli Kitap Önerileri Ve Analizi)

kitap
Kitabın Yazarı: Faruk Erşahin
Yayınevi: Tutkun Yayınevi
Kitabın Sayfa Sayısı: 253
İçeriği: Kitabın kapağından da anlaşıldığı gibi sözler ile birinin diğerini ezmesi gibi, her sayfasında farklı şeyler anlatan, okuduğunuzda sizi güldüren bir kitaptır.


Kitabın ilk sayfasını okuduğunuz zaman "ooooo" diyeceksiniz eminim. :) Hadi gelin beraber ilk sayfasını okuyalım.

ANLAŞMANIN YOLU
Dünya nimetlerine önem vermeyen ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta, zenginliğinden başka hiçbir şeyi olmayan kibirli bir adamla karşılaşır. İkisinden biri kenara çekilmeyince geçmek mümkün değildir... Mağrur zengin, hor gördüğü filozofa: 'Ben bir serserinin önünden kenara çekilmem der.'

Diyojen, kenara çekilerek gayet sakin bir şekilde şu karşılığı verir:
- Ben çekilirim.

Gördüğünüz gibi ünlü filozof Diyojen lafı tam on ikiden vurmuş.

Tabi kitabı okurken her zaman bu hikaye gibi her hikayeyi kolayca anlayamayabiliyoruz, çünkü bazı hikayelerde aşina olmadığımız bazı yerlerden bahsediyor, ama bu da kitabı okumanıza engel olmasın.

Bu kitap hakkında aslında çok fazla söylenecek bir şey de bulamıyorum. Kitabı sizler de okuyun ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum kutusundan bizlere bildirin. Bakalım kim hangi hikayeleri daha çok beğenmiş.

-Benim de en çok beğendiğim hikaye de şudur;
Eşek
Kemal yüksekokul okumadığı halde her nasılsa bir bilim konferansına katılır. Her haliyle göze batan Kemal'e, yanında oturan bir bilim adamı alaycı bir tavırla:

-Seninle eşek arasında ne fark var? diye sorar. Kemal aynı tavırla cevap verir:

Yorumlar