Çocuklara Nasıl Kod Yazdırılır? İlk Kez Kod Yazacağım Çocuklara Kod Yazdırma Sitesi

kod yazmak

Son zamanlarda kod yazmak ile ilgili yazdığım üçüncü yazım sanırım bu. Kod yazmanın öneminden bahsetmemin nedeni de "benim gibi kod yazmayı sevenlere ön ayak olabilmek." Bir önceki yazımda "Türkiye'de Kod Yazma Oranı" adlı konuya değinmiştim. Üzerine tıklayarak yazdığım yazıya gidebilirsiniz. Bu yazımda ise ilk defa kod yazanlara ya da yazmak isteyenlere bir kaç şey önereceğim.

Öncelikle çok az kişinin tanıdığı şu siteye bir göz atmanızı istiyorum; code.org

Ben kod yazmayı profesyonel olarak olmasa da birazcık biliyorum ve bu siteden de büyük bir zevk aldım. Aslında bu site her ne kadar çocuklara yönelik tasarlanmış olsa da kod yazmak isteyen büyüklerimiz de bu siteden yararlanabilir. Sitenin çocukça görünümüne bakmayın, size öğreteceklerini düşünün. İlk başlarda saçma bulabilirsiniz, hatta kod yazmak ile ilgili biraz bilgisi olanlar "saçma bir site bu, böyle kod mu yazılır" diyebilir. Ama unutmayın ki bu site sadece kod yazmaya hazırlık için tasarlanmıştır. Amacı, tüm çocuklara, hatta kod yazmak isteyen herkese kod yazmayı öğretmektir.

Kod yazalım


Code.Org'u kısaca tanıtan videom;


Videoda 'da izlemiş olduğunuz gibi, (ben sadece çocuklar içim olanını gösterdim videoda) çok basitten başlayıp zorlaştırılıyor. Bir yerden sonra da tam olarak kod yerleştirme yapılıyor (bir nevi flowchart programı kullanılıyor)

Ayrıntılı bilgi için code.org'a giderek, isterseniz üye olabilirsiniz, isterseniz de üye olmadan bu derslerin bazılarını görebilirsiniz.

Bu site hakkında yorumlarınızı da aşağıdaki yorum kutusundan bizlere bildirebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bu siteyi biliyorum. Programlama Temellerinde hoca göstermişti. Algoritma oluşturmak için çok yararlıydı da ben pek fazla kullanmamıştım :D Yine de çok yaralı bir site :)

    YanıtlaSil
  3. Aslında bu çocuklara yönelik değil, kod yazmaya yeni başlayanlar için kardeşim :)
    Faydalı bir yazı olmuş, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biliyorum kardeşim. Başlığımda her ne kadar çocuklara yönelik seslenme yapmışsam da yazımın içerisinde büyüklere de seslenmişim.

      "Bu sitenin çocukça göründüğüne bakmayın, herkesin işine yarayabilecek bir site" diye eklemişim.

      Yorumun için de teşekkür ederim.

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.