Güçlü Hafıza Kitabı (Yerli Kitap Önerileri ve Analizi) - Ahmet Yıldız

kitap
Kitabın Yazarı: Ahmet Yıldız
Kitabın Sayfa Sayısı: 494


Bu kitabı yanlış hatırlamıyorsam 2013 yılının Aralık ayında bitirmiştim. Ve şimdiye kadar aldığım kitaplar arasında en fazla sayfa sayısına sahip olan bir kitaptır benim için. Bu kitabı almadan önce insan beynini gerçekten çok merak ediyordum. Aklımda hep şu şekilde sorular vardı; Nasıl bir insan isimleri hiç unutmaz iken diğer biri hemen unutabilir? veya Bazı kişiler nasıl oluyor da daha dün akşam yediği yemeyi bile unutuyorlar? hatta ben bile bazen dün yediyim yemeyi nasıl unutuyorum diye kendime sorardım.

Ve işte bu kitap karşıma çıktığı zaman ön kapağındaki şu yazı çok dikkatimi çekti ve bir o kadar da hoşuma gitti "Unutkan insan yoktur, hafızasının nasıl çalıştığını bilmeyen insan vardır."

Kitabı almadan önce biraz düşündüm, gerçekten sadece hafızamızın nasıl çalıştığını mı bilmiyoruz diye...Daha sonra kitabı aldım ve eve gelir gelmez okumaya başladım. Kitabı okudukça bitmez bir hal aldı diyebilirim ya da ben kitapları o zamanlar çok sevmediğimden benim için kötü bir durum oldu. Çünkü gerçekten ilk kez bu kadar kalın bir kitap okuyordum.

Ama sonunda kitabı bitirmeyi başardım. Tam hatırlamıyorum ama sanırım kitabı 3-4 ayda falan bitirdim. Kitap bazen bana sıkıcı geliyor, bazen de içerisindeki uygulamalar ile bana bir şeyler katıyordu.

Bu kitabın bana kattıkları;

  • Görsel hafızamın daha iyi olduğunu öğrendim.
  • İnsanların dış görünüşlerinden hangi hafızalarının daha baskın olduğunu anlayabilmeyi öğrendim.
  • Sağ lobumu mu daha iyi, yoksa sol lobumu mu daha iyi kullanıyorum. Onu da öğrendim.
    *lob=beyin
Kısaca; bu kitabı okurken sıkıldım ama bana bir şeyler kattığı için mutluyum..

Yorumlar

  1. Belliki çok faydalı bir kitap ve şurası "Unutkan insan yoktur, hafızasının nasıl çalıştığını bilmeyen insan vardır." gerçekten çok doğru hiç kimse birbirinden daha zeki değil , tek gerçek var ki hafızası güçlü olanlar devamlı olarak kitap okuyanlardır , bu arada kitabı çok kısa zamanda bitirmişsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim, kitabı da 3-4 ayda bitirmemin nedeni o zamanlar kitap okumayı çok fazla sevmiyordum ve kitaplara alışmaya çalışıyordum. :)

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.