Mizahi Kitapları Neden Kötülüyoruz?

Aslında o kitaplar bizi hem güldüren, hem okumayı sevdiren, hem de soğuk esprileri ile bizlere gülmemizi sağlayan kitaplardır onlar. O kitaplar ben dahi kitap okumayı sevmeyen bir çok kişiye okumayı sevdiren kitaplardır aslında ama nedense bazı kişiler kitapların sadece romanlardan, hikayelerden oluştuğunu sanıyorlar. Bende bu yazımda mizahi kitapların da kitap olduğunu anlatmaya çalışacağım.

Bu kitapların neden okunması gerektiğini sorarsanız da sizlere cevabım şöyle olur; "Gülmeyi unuttuk. İşte bu yazıyı yazmamın tek amacı bu. Büyüdükçe gülmeyi unuttuk. Okuduğum (Ferrari'sini Satan Bilge) kitabından şöyle bir şey öğrenmiştim, bir çocuk günde yanlış hatırlamıyorsam 100 kereden fazla gülüyormuş ama bir yetişkin ise günde sadece 15 kere gülüyormuş." Şimdi sizlere düşünün diyorum... Çocukken biz nelere gülüyorduk? ve şimdi neden gülmüyoruz? Aslında cevabı çok basit. Eskiden izlediğimiz bir çizgi filme bile gülüyorduk, tıpkı yukarıdaki gördüğümüz gülen şirin gibi. Biraz büyüdükten sonra ne değişiyor peki? Artık çizgi film izlemediğimiz için mi gülmüyoruz? Tabi ki hayır. Sadece sorumluluklarımız artıyor ve bizlerden beklentiler çoğalıyor. En kötüsünden bile bizler artık bir yerlere gelmek istiyoruz. Vee bunların sonucunda da Gülmeyi Unutuyoruz!

Ben de öğrendiğim şu bilginin doğruluğuna dayanarak; "(Ferrari'sini Satan Bilge) kitabından şöyle bir şey öğrenmiştim, bir çocuk günde yanlış hatırlamıyorsam 100 kereden fazla gülüyormuş ama bir yetişkin ise günde sadece 15 kere gülüyormuş." Yetişkinlerden bazı komik, fıkralarla dolu, soğuk esprilere de yer veren kitaplar okumalarını söylüyorum. Gülmeyi unutmayın, gülmeye devam edin diyorum.

Ayrıca kişisel gelişim kitaplarından da öğrendiğim kadarıyla "gülmek mutluluğu getirir, mutluluk da istediğimiz hayatı"

Eğer tüm bu yazdıklarımı okuduktan sonra benim yirmi - otuz yaşlarında biri olduğumu ve kişisel gelişim uzmanı olduğumu vs. düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Sadece 15 yaşındayım. Ayrıca okuduğum kitaplar sadece kişisel gelişim kitaplarından ibaret değil, değişik türde romanlar ve mizahi(komik) kitaplar da okurum.

Sadece gülmeyi unutmuş ve gülmeyi tekrardan hatırlamak isteyenlere kısa ama etkili bir yazı...

Yorumlar

  1. Güzel bir yazı olmuş. :) Kitap okuyanların her türe açık olmaları gerekiyor bence en azından bir defa da olsa başka bir tür denenmeli. :) Bu arada 15 yaşında olmana şaşırdım açıkçası ama tebrik ederim seni yaşıtlarına göre çok olgun bir düşünce yapın var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. :) Bence farklı olmak iyidir. :)

      Sil
  2. yeni türlere açık olmak lazım tabii

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.