Mutlaka Okunması Gereken En İyi 10 Çizgi Roman

en iyi çizgi romanlar
Ben kitap okurken hep aynı kitapları okuma taraftarı bir kişi değilimdir, bu yüzden de yeni okuyacağım kitap türü çizgi roman olacak. Yanlış da anlaşılmasını istemem; diğer kitap türlerini okumaya da devam edeceğim. Ama artık bir yandan da çizgi romanlar okuyacağım ve bu kitapları okumadan önce biraz araştırmak istedim, bu kitap türünü okuyanlar ne diyorlar ve en iyi çizgi romanı nasıl ve neye göre seçiyorlar öğrenmek istedim. Bu araştırmadan da hem benim hem de benim gibi yeni yeni çizgi roman okuyacak kişiler faydalansınlar diye de bu araştırmamı sizler ile paylaşıyorum. Bakalım en iyi on çizgi romanımızı nasıl ve nerede bulacağız.

NOT: Bulduğum çizgi romanlar arasından en iyi onunu seçmeye çalışacağım. Yani ilk bulduğum on çizgi romanı buraya koymayacağım.

Araştırmalarımda ilk bulduğum site "hurriyet.com.tr" oldu. Burada ilk sırada yerini alan çizgi roman "Superman"

Superman adlı çizgi roman için şöyle diyorlar; "Farklı bir Superman hikayesi arayanlar için en farklısı açık ara bu."
Benim görüşüm; "Aslında Superman karakteri neredeyse her yerde karşımıza çıkan bir karakterdir, yani çizgi filmler olsun ya da normal filmler olsun her zaman Superman vardır, kısmet olursa çizgi romanını da okumayı isterim. Ayrıca bunun yanına spider-man(spaydırmen), batman gibi kahramanları da ekleyebiliriz. Zaten bunlar bildiğim kadarıyla hep çizgi romanlardan üreyip bu zamanlara geldiler."
süpermen

Aynı yerden devam ederken karşımıza bir de şöyle bir çizgi roman çıkıyor; "Corto Maltese"
Corto Maltese adlı roman için söylenenler; "Her çizgi roman okurunun(eğer hala tanışmadıysa) Corto ile tanışmasında fayda var."
Benim görüşüm; "Ben de hala Corto ile tanışmış bir kişi değilim, ama tanışmak isterim ve onu tanıdıktan sonra da sizlere ayrıntılı bir görüş bildiririm."
corto

Ve yine Hürriyet'ten devam ederken karşımıza bu sefer "American Splendor" çıkıyor.
American Splendor adlı roman için söylenenler; "Kendi hayatı üzerine bir çizgi roman yazan Harvey Pekar’ı anlatan uyarlama gösterime girdiği yıl pek çok yetişkinin dolapta gençliklerindeki çizgi roman koleksiyonlarını aramasına sebep olmuştu."
Benim görüşüm; "Sanırım karşımıza her zaman çıkmayan bir şeydir (kendi hayatını anlatan) bir çizgi roman. Eğer bu gibi farklı yanları içerisinde de varsa kesinlikle okunması gereken bir çizgi romandır derim. Çünkü herkes kendi hayatını anlatamaz."
american

Araştırmama devam ederken eskiden adını duyduğum ama hiç görmediğim bir çizgi roman çıkıyor karşıma "Kötü Kedi Şerafettin".
Kötü Kedi Şerafettin ile ilgili söylenenler; "Kötü Kedi Şerafettin, kısa adıyla Şero, esas olarak Bülent Üstün'ün gerçek hayatta beslediği ve 1996 yılında kaybettiği kedisinin adıdır. Bundan ilham alan çizgi roman kahramanı Şero ise 1996 yılında L-Manyak dergisinde doğdu. 2001 yılında Lombak dergisine geçen Bülent Üstün tarafından çizilen çizgi karakterin bu kadar sevilmesinin nedenini çizeri günümüz modern insanının uygarlık adına duygularını dışa vuramaması olarak değerlendirmiştir."
Şeroyu çizerken aslında bu kadar ünlü bir karakter olmayacağını düşünen Üstün, karakterin Türkiye'ye göre biraz daha sert ve punk bir karakter kaldığını belirtiyor. Ancak 2006 yılı itibarı ile ülkemizde gelişen düzene göre ise naif kaldığını da belirtiyor."
Benim görüşüm; "Önceden ismini duyduğum ama hiç okumadığım bir çizgi romandır. Ama herkes övgüyle bahsettiğine göre iyi bir çizgi romandır diye düşünüyorum, ayrıca bu çizgi roman 2011 yılında (En iyi mizah çizgi romanı) ödülünü almaya hak kazanmıştır."
şero

Şu ana kadar dört tane en iyi çizgi romanı bulduk. Devamı ise şu şekilde geliyor ve normal filmlerde gördüğümüz karakterler oldukları için sadece isimlerini yazacağım.

   - Bat-man
   - Spider-man
   - The Flash
   - Captain America
   - X-men
   - Fantastik Dörtlü
   - Sonic

Araştırmamızın da sonuna gelmiş bulunuyoruz. Eğer sizin de beğendiğiniz çizgi romanlar var ise aşağıdaki yorum kutusundan bizlere görüşlerinizi bildirebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. kötü kedi şerafettin ha ? :) severim güzel çizgi romandır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneri olarak sayıyorum ve teşekkür ediyorum. :)

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.